Cryotherapie

Hoe reageert je lichaam op cryotherapie?

Door de koude shock van cryotherapie geeft je brein een signaal aan je lichaam om je te beschermen tegen de kou. Dit doet je lichaam door meer bloed naar je buik en torso te sturen. Na de behandeling stroomt het zuurstofrijke bloed weer terug naar de rest van je lichaam. Dit stimuleert je immuunsysteem, celvernieuwing en helpt je lichaam om van afvalstoffen af te komen.

Collageenproductie

De koude shock van de cryotherapie bevordert de collageenproductie. Hierdoor wordt je huid verstevigd en vernieuwt zich. Dit resulteert in een stralende strakke huid. Daarnaast sluit het je poriën, waardoor verzachtende stoffen bewaard blijven die de huid een zachte en mooie uitstraling geven. Hier komt nog eens een extra voordeel bij, want hierdoor is het veel lastiger voor je huid om oliën en vuil van buitenaf te verzamelen. Kortom het stimuleert een prachtige en stralende huid.

Vetverbranding

Cryotherapie is erg effectief om vet te verbranden. Het is zelfs zo effectief, dat je al bij één bezoek aan de cryosauna van 3 minuten tussen de 300 en 800 calorieën verbrandt. Dit verschilt uiteraard wel per lichaamstype. Je metabolisme wordt gestimuleerd om harder te werken en er wordt een hoop lichaamswarmte geproduceerd om je lichaam warm te houden. De naverbranding zorgt ervoor dat je zo veel calorieën verbrand. 

Zonnen

Bij The Cryo Lounge kan je genieten van verschillende Ergoline zonnebanken. Uiteraard met gepast advies door ons klantvriendelijke personeel.

Leer meer over Zonnen 

Cryotherapie om herstel na sporten te stimuleren

De cryosauna heeft niet alleen positieve effecten op je bloedsomloop en immuunsysteem, maar stimuleert ook spierherstel na een intensieve work-out. Dit helpt topatleten om net een streepje voor de rest te komen. Ook kan het voor een intensieve training gebruikt worden om de bloedsomloop te versnellen, zodat ook de resultaten tijdens de training sterk verbeteren.

Beter in je vel zitten met cryotherapie

Na een behandeling in de cryosauna komen er verschillende hormonen vrij, waaronder endorfine en neuropeptiden. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je voldaan voelt en je je tevreden en kalm gaat voelen. Dit is natuurlijk super belangrijk voor een sporter om de motivatie hoog te houden. Ook geven beschikbare onderzoeken aan dat dit goed kan dienen als ondersteunende behandeling voor depressie en angststoornissen.
Daarnaast zorgt cryotherapie er ook voor dat eventuele pijn wordt verminderd. Ook heeft het een anti-zwelling en ontstekingseffect, waardoor je je dus een stuk beter gaat voelen na een work-out, maar ook bij chronische klachten.
Tot slot neemt de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol na regelmatig gebruik van de Cryo Sauna af. Hoe minder hiervan aanwezig is in je lichaam, hoe beter je je voelt. In combinatie met het gelukshormoon wat vrijkomt, ga je je een stuk beter voelen, wat weer impact heeft op je sport – en dieetprestaties.

Benieuwd of het wat voor jou is?

Ben je benieuwd of het wat voor jou is, maar weet je dit nog niet zeker? Kom dan gewoon langs. We leggen dan ook graag in het echt uit wat je kan verwachten en wat allemaal de voordelen van zo’n behandeling zijn. Of je nou gaat voor éénmalig bezoek of voor een langdurige behandeling, het kan bij The Cryo Lounge. Heb je nog vragen voordat je langskomt? Bel ons dan gerust.

Plan direct een afspraak in

Afspraak maken